• +90 0342 3171701 - 0342 3171700

PROJELER

TBMYO MÜDÜRLÜK PROJELERİ

MESLEKİ FARKINDALIK PROJESİ

      2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılında, TDP 101/102 Toplumsal Duyarlılık Projeleri dersi kapsamında yüksekokulumuz tanıtımına yönelik olarak  ‘‘Mesleki Farkındalık’’ Projesi çerçevesinde Meslek Liseleri ve Anadolu Liselerine ziyaretler yapıldı. Bu ziyaretlerde karşılıklı fikir alış-verişinde bulunularak,  üniversite tercihlerinde pozitif etki yaratmak ve “Mesleki Farkındalık” oluşturmak için Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bölüm akademik personelince bolümler tanıtılıp, tanıtım broşürleri öğrencilere dağıtılarak, TBMYO tanıtım videosu izletildi.

 

IPA PROJESİ

        Avrupa Birliği 2006 yılı Katılım Öncesi Mali İşbirliği Programı (IPA) kapsamında desteklenen  İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Projesi’nde (İKMEP), bölgemizdeki iş hayatı ihtiyaçlarına göre yüksekokulumuzda Tekstil ve Gıda Programları pilot olarak belirlenmiş ve proje bütçesi kapsamında yapılan hibe ile bu programların atölyelerine teçhizat alımı da  gerçekleştirilmiştir. Buna göre hayat boyu öğrenme yaklaşımı çerçevesinde sanayi ile işbirliğini geliştirmek ve bu yolla yeni müfredat ve çıktılarının eğitim sistemimize yansıtılması ile eğitim kalitesi arttırılarak ekonomimize direk katkı sağlayan vasıflı işgücü elde edilmesinin amaçlandığı proje, Haziran 2008 – Haziran 2010 tarihleri arasında yüksekokulumuzun ilgili bölümlerince tamamlanmıştır.

TBMYO PERSONEL PROJELERİ

PERSONEL PROJELERİ

Doç. Dr. SİNEM GÜNEŞOĞLU: Metal tel içeren ipliklerden örülen kumaşların çeşitli kullanım özelliklerinin incelenmesi. 11.05.2009 - 30.09.2011. Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı. ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ .

 

Doç. Dr. SİNEM GÜNEŞOĞLU: Polipropilen İplik İçeren Spor Giysilik Örme Kumaşların Konfor Özelliklerinin Objektif ve Subjektif Olarak İncelenmesi. Konfor özelliklerinin incelenmesi. 05.12.2017. Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı.ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ.

 

Doç. Dr. SİNEM GÜNEŞOĞLU: Spor Giysilik Örme Kumaş Üretiminde Polipropilen Lifi Kullanımı ile Yeni Bir Yaklaşım. 01.09.2017. TÜBİTAK PROJESİ,   Araştırmacı. ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ.

 

Doç. Dr. SİNEM GÜNEŞOĞLU: Denim Kumaşların Kaplama Sonrası Konfor Özelliklerinin İyileştirilmesi. Poliüretan kaplama yapılmış dokuma kumaşlara mikro çatlatma işlemi uygulanması. 01.07.2014 - 01.03.2016. TÜBİTAK PROJESİ,   Yürütücü. ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ.

 

Doç. Dr. SİBEL DEMİR KANMAZALP: Benzimidazol ve PiperzinTürevinin Sentezi Geçiş Metal Komplekslerinin Hazırlanması Spektroskopik X ışını Kırınımı ve Teorik Hesaplama Yöntemleri ile Özelliklerinin İncelenmesi, 22.01.2008 - 20.01.2011. Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı. ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ.

 

Doç. Dr. SİBEL DEMİR KANMAZALP: Kristal Yapı Analizi. 10.06.2001 - 10.03.2006. Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı. ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ.

 

Doç. Dr. SİBEL DEMİR KANMAZALP: Özellikli Yeni Madde Sentezi Kristallendirme ve Kristal Yapı Analizi. 07.07.2004 - 15.11.2007. Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı . ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ.

 

Doç. Dr. SİBEL DEMİR KANMAZALP: Yeni Madde Sentezi Kristallendirme ve Kristal Yapı Çözümü, 01.01.2006 - 16.12.2010. Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı. ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ.

 

Dr. Öğr. Üyesi GÜLTEN ŞEKEROĞLU: Gazi Şehirde Bilimin Ve Sanatin Dili, Bilim ve Toplum. 25.04.2018 - 30.12.2018. TÜBİTAK PROJESİ,   Eğitmen. ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ  Tamamlandı

 

Dr. Öğr. Üyesi GÜLTEN ŞEKEROĞLU: İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Projesi (İKMEP) (YÖK/MEB/Avrupa Birliği ortak projesi). 09.06.2008 - 08.06.2020. Avrupa Birliği,   Eğitmen . ULUSLARARASI  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ.

 

Dr. Öğr. Üyesi GÜLTEN ŞEKEROĞLU: Çikolata ürünlerinde görülen fat bloom probleminin önlenmesi. 01.09.2008 - 28.02.2011. Sanayi Bakanlığı (SAN-TEZ) PROJESİ,   Araştırmacı. ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ.

 

Dr. Öğr. Üyesi GÜLTEN ŞEKEROĞLU: Süt Yağı Fraksiyonlarının Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri. 01.04.2011 - 01.10.2013. Sanayi Bakanlığı (SAN-TEZ) PROJESİ,   Araştırmacı. ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ .

 

Dr. Öğr. Üyesi GÜLTEN ŞEKEROĞLU: Enzimatik metotla yüzey aktif maddelerin elde edilmesi ve uygulanması. 01.01.1998 - 01.01.2000. ARAŞTIRMA PROJESİ,   Araştırmacı. ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ.

 

Dr. Öğr. Üyesi Murat GÜLBAY: KLASİK VE MODERN OTOMOBİLMOTORSİKLET TASARIMI VE ÜRETİMİ, 01.03.2016 - 06.09.2016, Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Danışman. ULUSAL GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ.

 

Dr. Öğr. Üyesi Gökmen ÖZTÜRKMEN: Bir Açık Kanal Akımında Su Yüzeyi Profilinin Farklı Hidrolik Koşullar Altında Belirlenmesi. Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı. ULUSAL, DİCLE ÜNİVERSİTESİ.

 

Dr. Öğr. Üyesi Gökmen ÖZTÜRKMEN: Dicle ve Kralkızı Barajlarının Olası Yıkılması Sonrası Oluşacak Taşkının Sayısal Analizi ve Risk Haritalarının Çıkarılması. Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi,   Araştırmacı. ULUSAL,  DİCLE ÜNİVERSİTESİ.

 

Dr. Öğr. Üyesi MEHMET AKİF ÖZÇOBAN: Mikrodenetleyicili Toplam Vücut Su Miktarı Göstergesi ve Hayati Risk Sınırı ikaz Sistemi. BAP,   Araştırmacı. ULUSAL.

 

Öğr. Gör. DİLAN CANAN ÇELİKEL: Makine Halıcılığında Mesleki Eğitime İlk Adım. 01.09.2014 - 31.08.2015. Avrupa Birliği,   Araştırmacı. ULUSLARARASI  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ.

 

Öğr. Gör. Erkan ALKAN: Taşkın Çalışmaları için bir Rehber ve Şartname Ön Hazırlığı ve Risk Haritalarının Çevrim İçi Veritabanında Saklanması ve Ağ Portalı Aracılığı ile Paylaşılması için Ulusal Sistem Oluşturulması, TÜBİTAK PROJESİ,   Bursiyer. ULUSAL.

 

Öğr. Gör. REMZİ ÖZTEKİN: Gaziantep ve Halep İllerinde Kuyumculuk Sektöründeki Tasarım Farklılıklarının Tespiti ve Yeni Tasarımların Oluşturulması. 09.09.2008 - 09.09.2010. Diğer (Ulusal),   Proje Koordinatörü . ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ.

 

Öğr. Gör. REMZİ ÖZTEKİN: Gaziantep Ve Halep İllerinde Kuyumculuk Sektöründeki Tasarım Farklılıklarının Tespiti Ve Yeni Tasarımların Oluşturulması. 01.12.2009 - 01.02.2012. Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç),   Yürütücü. ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ.

 

Öğr. Gör. HİCRAN UZUN KARKA: 107 O 061 Proteinlerin Fonksiyonel Özelliklerine Ozonun Etkisi. Proteinlerin Fonksiyonel Özelliklerine Ozonun Etkisi. 15.07.2007 - 15.01.2009. TÜBİTAK PROJESİ,   Bursiyer. ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ.

 

Öğr. Gör. ZEYNEP ŞEBNEM YAKAR: Gaziantep Halep Mutfak Kültürünün Tanınması, Tanıtılması Ve Karşılaştırılması. 14.03.2008 - 20.08.2010. Diğer Resmi Kurum Ve Kuruluşlar,   Proje Koordinatörü . ULUSLARARASI  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ.

 

Öğr. Gör. AYŞE SEVGİLİ: Ekşi hamurlardan izole edilen LAB’ların ve mayaların genetik tanımlamaları ve ekşi hamur ekmeği üretiminde kullanılabilirliklerinin araştırılması, Gaziantep, Konya ve Mardinden izole edilen LAb ve mayaların genetik identifikasyonu ve ekşi hamur ekmeği üretiminde kullanımları. 03.03.2019. Tübitak 1002,   Araştırmacı . ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ.

 

Öğr. Gör. ŞAKİR SELÇUK SEÇİLMİŞ: Bitkisel yağ ağartılmasında yeni bir metot: Mikrodalga uygulama koşullarının belirlenmesi ve optimizasyonu yağ teknolojisi. 01.05.2018 - 01.05.2019. Tübitak 1002,   Bursiyer . ULUSAL  GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ.

İŞBİRLİKLERİ

SANAYİ İŞBİRLİĞİ

         Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulunun kamu ve özel sektör kuruluşları ile diğer paydaşlar arasındaki işbirliğini ve sürdürebilirliğini sağlamak, eğitim modelimizin sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilmesini sağlamak, tecrübe paylaşımında bulunmak, müfredatların sanayii işbirliği ile güncelleşmesini sağlamak, mezunlarımızla ilgili geri bildirimleri almak ve değerlendirmek üzere her bölümümüz için Danışma Kurulları oluşturulmuştur. Dönem içerisinde toplantılar yaparak işbirliği sağlanmakta ve bir sonraki dönemlere ait yol haritası oluşturulmaktadır.

AKREDİTASYON

Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından, yükseköğretim kurumlarında kaliteli hizmet çalışmaları kapsamında yıllık olarak Kurum İç Değerlendirme Raporlandırılması, Kurum Dış Değerlendirme süreçlerine ek olarak “Kurumsal Akreditasyon Programı(KAP)” 2020 yılı itibari ile yapılandırılmaya çalışılmaktadır. Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından Kurumsal Akreditasyon sürecinde yer almak isteyerek başvuru yapan üniversiteler arasından 11 yükseköğretim kurumu Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamına alınmıştır. Kurumsal Akreditasyon Programı(KAP) üniversiteler için yıllık hazırlanan Kurum İç Değerlendirme raporları ile 2015 yılından bu yana takip edilen Kurumsal Bilgiler, Kalite Güvence, Eğitim-Öğretim, Araştırma, Toplumsal Katkı ve Yönetim kategorilerinde hazırlanan göstergelerin incelenmesi neticesinde karar verilmiştir.

Gaziantep Üniversitesinde de,  yapılan kalite çalışmaları  ve 2017 yılında Kalite Komisyonunun kurulması ve Kalite Güvence Biriminin aktif çalışmaları sonucunda başarılı sonuçlar almaya başlamıştır. Üniversitemiz de 2020 yılı Kurumsal Akreditasyon Programına dahil edilen 11 üniversiteden birisi olma başarısını göstermiştir.

KALİTE ÇALIŞMALARI

      Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulunda kalite yönetim sistemini destekleyen çağdaş bir çalışma ortamı ve yönetim anlayışının  oluşturulması, eğitim altyapımızın geliştirilmesi, toplum gereksinimlerinin farkındalığında ve toplum ile bütünleşen bir eğitim anlayışının oluşturulması, sürdürülebilir, müfredatları ihtiyaçlara cevap verecek şekilde güncellenen, mesleki danışma kurullarıyla çalışan, sanayi işbirliğine önem veren bir eğitim-öğretim ortamının oluşturulması hedeflenmektedir. Ayrıca, uluslararası düzeyde yarışabilir, girişimci, sorumluluk sahibi, etik değer ve ilkelere göre hareket eden, problem çözme becerileri gelişmiş, iletişime açık, özgüveni yüksek, kişisel haklara, doğaya ve çevreye saygılı bireyler yetiştirilmesi doğrultusunda çalışmalar yapılmaktadır.