• +90 0342 3171701 - 0342 3171700

27.02.2019 Çarşamba günü BLG011 sunucu işletim sistemi dersin de GAÜN üniversite hastanesinin bilgi işlem merkezine teknik gezi mahiyetinde öğrencilerle birlikte ziyaret yapılmıştır.

Bu yapılan teknik gezide öğrencilerimizin uluslar arası standarda uygun server odası ve sunucu sistemler tanıtılmış olup Birden fazla bilgisayarın birbirine bağlanarak kaynakların paylaşması amacıyla kurulmuş olan bağlantı sistemini . Bağlanan bilgisayarların birbirlerine olan uzaklığı ve kullanılan araç ve elemanlar itibariyle ağ sistemleri gruplara ayrılmasını. Bir ağ sisteminin oluşturulmasının temel amacını, kaynakların nasıl paylaşıldığını ve veri tabanları, yazıcılar, klasörler, sürücülerin ağ sistemi nasıl kullanıldığını gözlemlemişlerdir.

Aynı zamanda bilgi güvenliğinin fiziki ve elektriksel önemini yerinde görmüş ve öğrenmişlerdir.