• +90 0342 3171701 - 0342 3171700

TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU ELEKTRİK VE ENERJİ BÖLÜMÜ ELEKTRİK  PROGRAMI TEKNİK GEZİ

           Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Gaziantep 12.Bölge Müdürlüğü  Dr.Öğ.Üyesi Mehmet Ali Özçelik .Öğ.Gör.Ahmet Aycan ve Elektrik programı öğrencileri tarafından teknik gezi yapıldı.

Gaziantep K.Maraş Ş.Urfa ve Kilis illerinin elektrik ihtiyacını sağlayan iletim ve trafo merkezlerinin işletme ve bakımı buradan yapılmaktadır. Gezide iletim hattı şalt sahası ve kontrol merkezi incelenmiştir.

Yapılan teknik gezide öğrencilerimizin okulda aldıkları teorik bilgilerin sahada nasıl uygulandığını Elektirğin hangi yollarla hangi aşamalardan geçerek bizlere ulaşdığını bu alanlarda çalışılırken neler yapılması gerektiği ve nelere dikkat etmeleri gerektiği, trafoların ve şalt sahalarındaki malzeme ve ekipmanların neler olduğunu bu ekipmanların bakımlarının ve olası arızalarının neler olduğunu ve bu arızaların giderilerek elektriğin nasıl bizlere kadar ulaşdığını bizzat yerinde görmeleri öğrencilerimizin mezun olduktan sonra nerelerde nasıl çalışmaları gerektiği konusunda öğrencilerimiz için çok faydalı olmuştur.

 Bölge müdürü Abdullah İnanç   öğrencilerimize iletim hattı şalt sahası ve kontrol merkezi hakında teknik bilgiler vermiş ve  öğrencilerimizin sorularını kafalarına takılan noktaları bizzat ve yerinde izah etmesi öğrencilerimiz saha eğitimlerinde son derece verimli   bir çalışma olmuştur.